Terug

RSS-feeds

Hier vindt u de RSS-feeds van AFM.nl. RSS staat voor Really Simple Syndication. Met RSS kunt u ervoor zorgen dat telkens als AFM.nl een artikel toevoegt aan een bepaald onderdeel van de website, u een automatische waarschuwing krijgt.

RSS-feeds van de AFM:

Om het bericht te kunnen bekijken, heeft u een RSS-reader nodig. Met de RSS-reader en de RSS-feeds kunt u direct zien of er nieuwe informatie op de site is verschenen.

Waarom is RSS handig?

RSS kan u veel werk uit handen nemen. Als u bijvoorbeeld dagelijks een groot aantal vaste websites bezoekt met ieder hun eigen informatie, dan moet u al deze sites afzonderlijk bezoeken. U moet de site opzoeken, kijken of er nieuws voor u is en vervolgens doorgaan naar de volgende site. Met RSS krijgt u telkens als er iets nieuws van uw gading wordt geplaatst een melding. Zelf zoeken is (bijna) niet meer nodig.

Wat heeft u nodig?

Allereerst een RSS-reader. Er bestaan verschillende RSS-readers. Sommige zijn gratis, voor sommige moet u betalen.

Nadat u het programma heeft gedownload en geïnstalleerd, kunt u een nieuwe RSS-feed toevoegen via 'File, New, New Feed'. In het venster dat vervolgens verschijnt, vult u de url van de RSS-feed in en klikt u op 'Next'. Vervolgens kunt u een naam voor de feed aangeven. Klikt u vervolgens op Finish, dan wordt de RSS-feed toegevoegd aan uw RSS-reader.

Informatie delen

Delen via: deel